Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

SolarReserve dobio dozvolu za 150 MW CSP elektranu u Arizoni, SAD-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 28 Studeni 2012 19:06

SolarReserve je prošli tjedan objavio da je njihov projekt Crossroads Solar Energy jednoglasno odobren od Odbora općine Maricopu u Arizoni.

Sada kada je projekt dobio Special Use Permit (SUP – specijalna dozvola za korištenje) SolarReserve se još više približio svojem cilju gradnje i puštanja u pogon solarne termoelektrane koja se nalazi u jednom od najsunčanijih područja Sjedinjenih Američkih Država.

Projekt se nalazi na privatnom zemljištu zapadno od Gila Benda u općini Maricopi (koja je nekih 75 milja jugozapadno od Phoenixa), a trebao bi imati snagu od otprilike 150 MW iz CSP tehnologije, te još dodatnih 65 MW iz solarni FN panela. Na lokaciji će se omogućiti i spremanje energije za korištenje tokom noći putem SolarReserve tehnologije rastopljene soli. Oni već grade jednu 110 MW solarnu elektranu kraj Tonopah, koja će za spremanje energije isto koristiti tehnologiju rastopljene soli.

Očekuje se da će projekt Crossroads Solar godišnje proizvoditi 500.000 MWh električne energije, a trebao bi otvoriti i oko 450 radnih mjesta tokom gradnje. Cijena ovakvog projekta bi trebala biti 600 do 700 milijuna dolara, a gradnja će trajati oko 30 mjeseci. Očekuje se da će se iduće godine ishodovati ugovor o otkupu električne energije (PPA), da će gradnja početi 2014., i da bi u pogon mogla ući tokom 2016.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     solarreserve      crossroads      arizona      sad      fn sustav      solarna csp elektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?