Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vizija E-mail

 

Obnovljivi.com je internet portal namijenjen podizanju javne svijesti o svekolikoj dobrobiti obnovljivih izvora energije (OIE), kao i educiranju šire javnosti o prednostima i manama takvih izvora energije. Isto tako namijenjen je i stručnjacima kao sredstvo informiranja o novim tehnologijama i kretanjima u svijetu OIE.

To je ujedno općenitiji sestrinski portal portala Vjetroelektrane.com koja širem krugu zainteresiranih želi približiti problematiku OIE, a koji se koriste za proizvodnju električne energije.

Portal se sastoji od nekoliko područja i sadržavat će razne sadržaje na temu OIE, kako one populističke i sociološko ekonomske, tako i stručno tehničke.

Uočena potreba i iz toga proizašla ideja portala Obnovljivi.com je i loše stanje iskorištenja tih prirodnih izvora energije na području kako Republike Hrvatske, tako i u zemljama regije. Uzevši u obzir potencijale OIE koje nam je priroda dala na ovim prostorima, a koji se uporno ne iskorištavaju uočena je potreba za promocijom OIE i širenjem znanja u tom području. Dodatno, zbog raznih zabluda i neistina koje kolaju medijima na temu OIE uočena je i potreba da se neke istine javno kažu i prikažu od strane stručnjaka koji se ovim poslom bave već dugi niz godina, te se time razbiju neke opće zablude o (ne)iskoristivosti i (ne)isplativosti OIE kao elemenata kulturološkog i ekonomskog razvoja.

Obnovljivi.com će donositi vijesti na temu OIE iz zemlje i svijeta, ovdje ćete moći naučiti ponešto o svim OIE i njihovom utjecaj na ekonomsku i ekološku sliku neke regije. Oni koji žele znati više moći će i u više detalja doznati kako se pretvara energija pojedinog OIE u električnu energiju, koja je razlika među pojedinim obnovljivim izvorima energije, gdje se najviše i koliko uopće iskorištava energija pojedinih izvora u svijetu, pa sve do osnova planiranja jednog projekta OIE u novom sustavu slobodnog tržište električne energije. Također ćemo vam donositi kolumne raznih profila vrhunskih stručnjaka koji se bave ovim poslom već duži niz godina, a bit će tu i intervjua s raznim ljudima koji sudjeluju u ovoj grani gospodarstva. Pri tome u rasprave žalimo uključiti i investitore i tvrtke koje se bave razvojem projekata i konzaltingom u oblasti OIE i proizvođače opreme, ali i predstavnike vlasti, znanstvenih institucija i udruga koje sudjeluju u stvaranju slike o OIE u regiji. Za stručnjake i one koji to žele postati objavljivat ćemo i stručne članke te izvještavati o simpozijima i konferencijama na temu vjetroelektrana i obnovljivih izvora energije općenito.

I na kraju, naravno dat ćemo glas i svim našim čitateljima putem zajedničkog foruma portala Obnovljivi.com i Vjetroelektrane.com koji se nalazi na adresi www.obnovljivi.com/forum.

Nadamo se da će ovaj portal odgovoriti na sva vaša pitanja o OIE, jer se proizvodnja električne energije tiče svih ljudi. Električna energije je u današnje vrijeme temeljni pokretač svakog razvijenog društva u kulturološkom, ekonomskom i razvojnom smislu, te je stoga izuzetno bitno odgovoriti na pitanje koje se tiče svih nas: kako učinkovito, sigurno, pouzdano, održivo i bez zagađivanja prozvoditi električnu energiju?

Pitajte nas, mi ćemo vam odgovoriti!

Tags:
Vezane vijesti
 

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?