Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Koprivnica uvodi korištenje električnih automobila u gradsku upravu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 09 Siječanj 2014 23:27

Koprivnica uvodi sustav zajedničkog korištenja električnih automobila kojima će se služiti zaposlenici gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova kao i gradski dužnosnici za obavljanje svojih svakodnevnih poslovnih obveza.

Grad Koprivnica započeo je pripreme za uvođenje sustava zajedničkog korištenja električnih automobila, što je jedna od mjera u projektu CIVITAS DYN@MO, javljaju iz Gradske uprave. Automobilima će se služiti zaposlenici gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova kao i gradski dužnosnici za obavljanje svojih svakodnevnih poslovnih obveza. Svrha sustava je osigurati optimalno korištenje automobila u vlasništvu Grada i to na najodrživiji mogući način.

U sustav će biti uključeno šest električnih automobila, te jedno hibridno i jedno plug-in hibridno vozilo. Nabava automobila sufinancira  se iz projekta DYN@MO, te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vozila se nabavljaju temeljem javnog natječaja koji je otvoren do 13. siječnja. Uspostavljanje sustava za punjenje električnih automobila ostvarit će se u suradnji s HEP-om, čijih će pet punionica biti na usluzi ne samo Gradu i gradskim poduzećima već i ostalim građanima te poduzećima. Uporabu sustava za punjenje već su najavili HEP Opskrba i Podravka d.d.

Cilj ovog pilot-projekta je smanjenje operativnih troškova gradskih vozila za 24 posto te smanjenje emisija CO2 od strane Grada, gradskih poduzeća i ustanova za 27 posto. Sustav zajedničkog korištenja omogućit će smanjenje ukupnog broja vozila u gradskom voznom parku uz zamjenu starih, energetski neefikasnih vozila. Grad Koprivnica na ovaj način će postati centar elektromobilnosti u našoj široj regiji.

Izvor: www.koprivnica.hr

Tags:     električni automobili      koprivnica      gradska uprava      hep
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?