Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Tokom prošle godine u svijetu je instalirano 75 GW solarnih fotonaponskih elektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 20 Siječanj 2017 17:12

PV Market Alliance (PVMA) je objavio službene podatke za instaliranu snagu fotonaponskih sustava tokom prošle godine koji su pokazali rast od 50% u odnosu na 2015. na ukupno 75 GW.

Podaci PVMA su slični podacima drugih tržišnih analiza koje potvrđuju da je prošle godine instalirano više od 70 GW fotonaponskih sustava, pri čemu je najbolja bila Kina koja je sama instalirala oko 34 GW.

Službeni podaci PVMA pokazuju instaliranu snagu od 75 GW, što je 50% više od 50 GW instaliranih 2015. Ovime je u svijetu sada instalirano više od 300 GW fotonapona.

Tokom prošle godine najviše sustava je instalirala Kina, nevjerojatnih 34,2 GW, čime je dostigla 77 GW ukupno, i tako se probila na prvo mjesto u svijetu. Ova instalirana snaga je rast od 126% u odnosu na 2015.

Na drugom mjestu je SAD, koji je instalirao 13 GW, a treći je bio Japan sa 8,6 GW. Cijela Europa je imala lošiju godinu sa samo 6,5 GW dok je Indija iznenadila sa 5 GW instalirane snage, veliki rast u odnosu na samo 2 GW instalirana tokom 2015.

Ove godine PVMA ne očekuje tako dobar rezultat, odnosno procjenjuje pad tržišta od 13%, čime bi se ove godine instaliralo oko 65 GW. To će se ponajviše dogoditi zbog Kine koja je najavila manju količinu solara ove godine. Najviše se ove godine očekuje od Indije koja bi mogla instalirati do 9 GW solarnih fotonaponskih sustava.

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     fotonapon      solar      instalirana snaga      kina
 
Komentari (1)
KAKO SAM DOBIO KREDIT
1Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 10:57
Sandra Pusica
Pozdrav svim gradanima Hrvatske i šire Moje ime je gospodica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospoda Dora Wealth, dobio sam zajam od 3% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugorocnih zajmova, poslovnih zajam i kratkorocni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?