Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Fotonaponska elektrana u Maroku proizvoditi će energiju za 0.042€/kWh E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 17 Siječanj 2017 15:04

Kompanija Acwa Power u Maroku će izgraditi 170 MW fotonaponskih sustava, iz kojih će cijena proizvodnje električne energije iznositi 0.0422€/kWh.

Marokanska Agencija za obnovljive izvore energije, Masen, još je u studenom potpisala dvadesetogodišnji PPA ugovor sa Acwa Power vezano za razvoj elektrana ukupne snage 170 MW. Riječ je elektrani snage 70 MW koja će se nalaziti na lokaciji Ouarzazate, elektrani snage 80 MW na lokaciji Laayoune i elektrani snage 20 MW na lokaciji Boujdour.

Navedene tri elektrane dio su programa Noor PV1, a cijena proizvodnje električne energije na sve tri elektrane iznositi će 0.0422€/kWh, uz naglasak da Maroko još uvijek nema nikakve poticajne sustave.

Kompanija Acwa Power ima sjedište u Sudijskoj Arabiji, a odabrana je putem međunarodnog natječaja za razvoj, izgradnju i održavanje sve tri elektrane pod BOOT (Build, Operate, Own and Transfer) shemom. Početak rada elektrana očekuje se početkom 2018. godine, po isteku dvadesetogodišnjeg ugovora vlasništvo nad elektranama pripasti će agenciji Masen.

U međuvremenu se očekuju rezultati natječaja za prvu fazu izgradnje solarnog kompleksa Noor Midelt (Noor Midelt Phase 1 Projects), koji uključuje dvije hibridne fotonaponske i CSP elektrane, što uključuje i pohranu energije. Snaga svake elektrane biti će između 150 i 190 MW, što još ovisi o projektnim ponudama.

 

Izvor: https://www.pv-magazine.com

Tags:     PV      CSP      Maroko      fotonaponski sustav
 
Komentari (2)
KAKO SAM DOBIO KREDIT
2Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 10:58
Sandra Pusica
Pozdrav svim gradanima Hrvatske i šire Moje ime je gospodica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospoda Dora Wealth, dobio sam zajam od 3% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugorocnih zajmova, poslovnih zajam i kratkorocni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com


''[[]
zajamčena ponuda kredita
1Utorak, 25 Lipanj 2019 23:28
Alexander Alexis
Trebate li zajam za osobne potrebe ili za vaše poslovne potrebe? Ovo je dobra vijest za vas. Imamo sposobnost pružanja poslovnih i osobnih kredita / zajmova poduzećima i pojedincima uz kamatnu stopu od 3%.
E-mail: azertmorter@gmail.com
WhatsApp: +13219993670
https://avantinc.webnode.com
Alexander Lynge

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?